четвъртък, 12 август 2010 г.

За Неандерталците

  Вчера, отивайки на работа в автобуса се натъкнах на група разновъзрастни мургави деца дошли на море с учителя си от (видимо) някое забито в планините селце. Абстрахирайки се от всичко останало се загледах във физиономиите им. И ме осветли!
  Спомних си теорията, според която Хомо сапиенс, правейки своята експанзия по земята се натъквал повсеместно на Неандерталеца. В силата на своя по-голям мозък и по-развити технологии съвременния човек изместил недоразвития си братовчед... Да, ама НЕ! Кога, питам ви в човешката история мозъкът е побеждавал грубата сила! Сега ще ви кажа какво се е случило в действителност. Просто, попадайки на новите си съседи Неандерталците изведнъж виждат жени, които не са така космати, имат нежна кожа и далеч по-грациозна стойка и походка от техните в пещерата... Още повече - пазят ги едни такива, дето ако си хапнал малко гъби можеш спокойно да ги объркаш с жените им! И какво се случило? Хомо сапиенс били методично изнасилвани (вероятно не само жените), от което се народили (само от жените) множество мелезчета, докато в същото време неандерталските жени си стоели недокоснати и само негодували (докато мъжете им отсъствали разбира се, за да не изядат някой тупаник). Така постепенно се стигнало до измиране на чистите Неандерталци и претопяването им в Хомо сапиенс...
   Какво общо, ще кажете? Ами - наблюдавах групата в автобуса. И си казах - "колко се залъгваме, че Неандерталците са изчезнали"! И наистина, не сте ли срещали и вие хора, които или в лице, или в поведение да са ви заприличали на добрите стари Неандерталци?

Няма коментари:

Публикуване на коментар